Stabilitāte vēl jānoslīpē.

Nav jau noslēpums, ka šī sezona mums ir sākusies ar daudz dažādām pārmaiņām un arī uzvaras vēlamies daudz vairāk kā ir līdz šim. Lai tā notiktu, HK Ogre pēc iespējas ātrāk jāatrod savs spēles ritms, savs stils, savs raksturs.

Brīžiem šķiet, ka tas mums ir izdevies un tomēr līdz pelnītajiem 2 punktiem tikt tā arī neizdodas, tai skaitā ari pēdējā spēlē, kad cīnījāmies pret iepriekšējā gada Latvijas handbola čempioniem Dobeles Tenax. Jāatzīmē, gan ka šosezon, cīnoties pret līderiem esam parādījuši, ka pastaiga pa parku nebūs un mūsu paredzēto uzvaru nevienam neatdosim.

Pirms spēles ”Tenax Dobele” ir turnīra līdervienība ar septiņās spēlēs izcīnītām 7 uzvarām. ”HK Ogrei” tikmēr pirms spēles vakara bija 2-5 bilance, un vieta turnīra tabulas otrajā daļā. Interesanti, ka ”Tenax Dobele” smagāko uzvaru sezonas pirmajā pusē bija guvusi tieši pret mums, kad izcīnīja minimālu panākumu ar 31:30, kas interesantu maču solīja arī šoreiz

Mēs spēli iesākām labāk un vairākas reizes arī ieguvām divu vārtu pārsvaru. Abas komandas demonstrēja rezultatīvu handbolu, bet ”Tenax” pirmo reizi vadībā izvirzījās pēc Anda Ērmaņa gūtajiem vārtiem (10:9). ”HK Ogre” demonstrēja labu uzbrukuma handbolu, taču pieļautās tehniskās kļūdas kā arī izlaistās nianses aizsardzībā ļāva pretiniekiem iegūt pārsvaru – ”Tenax” 30 minūtēs guva 20 vārtus un ieguva četru vārtu pārsvaru – 20:16.

Tik rezultatīvs handbols spēles otrajā daļā neturpinājās, un komandas, brīžiem, kaut kur piebremzēja un vairāk sāka domāt par aizsardzību. Ņemot vērā, ka pretinieki pēc 54. minūtē gūtajiem vārtiem, ieguva septiņu vārtu pārsvaru (32:25), lika domāt, ka nekāda intriga vairs šajā spēlē nebūs iespējama. Visticamāk, tā padomāja arī viesu komanda, kuri atlikušajā spēles daļā vārtus vairs neguva. Labu sniegumu otrā puslaikā demonstrējot HK Ogre  vārtsargam Rolandam Ļebedevam, mēs guvām vienus vārtus pēc otriem. 34 sekundes pirms beigām pietuvojās līdz 31:32. Spēles izskaņā vairākus noraidījumus ieguva Tenax spēlētāji, kas deva lielisku iespēju gūt arī punktus.

Kad atlika vien aptuveni 15 sekundes līdz spēles beigu signālam HK Ogre ieguva bumbu un devās uzbrukumā, kad pie metiena pozīcijas tika Sandis Lepers, tomēr pēc neveiksmīgas spēles epizodes un pieņemtā tiesnešu lēmuma, mums tikai atņemta iespēja turpināt uzbrukumu. Izglābties ”Ogre” nespēja, un ”Tenax” minimālu uzvaru arī noturēja.

Šīs sezonas viens no mūsu komandas rezultatīvākajiem spēlētājiem Sandis Lepers pēc pēdējās epizodes guva nepatīkamu traumu, kā rezultātā tika uzlikas šuves uz labās uzacs. Neskatoties uz to jau ir gatavs cīnīties pret nākamajiem pretiniekiem, kas būs Celtnieks Rīga, kad spēlēsim izbraukumā nakamtrešdien.

SynotTip handbola Virslīga, 1. novembris
HK Ogre – Tenax Dobele 31:32 (16:20)

HK Ogre: Artis Laganovskis 10, Arvis Laganovskis 9, Sandis Lepers 5, Andris Pozņaks 3, Ivars Brics 2, Dzintrs Dravnieks 1, Artūrs Klimočkins 1, Modris Gundegs, Rolands Ļebedevs, Pēteris Ratnieks, Reinis Sļusarevs