Turpinām meklēt savu spēli

SynotTip handbola Virslīgas čempionātā pirmoreizi šajā 2018/19 gada sezonā tikās mūsu – Ogres handbola komanda pret Ludzas ”Latgols”, kuri šī gada 22. septembrī savā laukumā tomēr prata uzvarēt šajā duelī ar 28:24.

Teicamu sezonas sākumu HK ”Ogre” sastāvā turpina demonstrēt jauniegūtais vārtsargs Rolands Ļebedevs, kurš jau no pašas sezonas sākuma dod komandai papildus stabilitāti. Mūsu komandā nav izteikta līdera, saprotam, ka šis ir komandas sports un tomēr lielu pienesumu komandas efektivitātē sniedz Ivars Brics. Neskatoties uz trešo spēli bez punktiem un to, ka mēs turpinam veikt izmēģinājumus ar spēlētāju sastāvu, HK Ogre turpinās kopīgi pilnveidoties, vēl joprojām traumēto sarakstā mums atrodas Pēteris Ratnieks, Andris Pozņaks, Miks Kiršteins, Artūrs Svārups. Mācibu un darba dēļ, spēlē nevarēja piedalīties Artis Laganovskis un Reinis Sļusarevs, toties pirmo reizi savas iegūtās handbola prasmes izrādīja Modris Gundegs, kurš šogad ir nolēmis pamainīt sporta veidu pārejot no basketbola. Augsti vērtējamu sniegumu parādīja arī mūsu komandas jaunākie spēlētāji Vladislavs Ivanovs un Artūrs Kļimočkins, kuri ar savu atdevi spēles gaitā cinījās par katru laukuma centimetru aizsardzībā un par katru iespēju tikt pie bumbas, lai pārspētu pretinieku vārtusargu.

”Latgols” sezonas sākumā demonstrē pārliecinošu sniegumu un pirmajā spēlē ar pieveica pagājušās sezonas finālisti ”Celtnieks Rīga”, kam sekoja uzvara pret ”MSĢ/LAT-Hertz”. Tikmēr mēs ar diezgan īsu rezervistu soliņu turpinām meklēt savu spēli. Turnīra kalendārā paredzētās spēles pret pagājušās sezonas trijnieku – ”Tenax Dobele”, ”Celtnieks Rīga” un pret ”Latgolu” jau no paša sākuma lika mums koncentrēties uz visām niansēm un treneru norādījumiem. Ja pret Dobeles komandu tas izdevās, tad pārējās spēlēs bija jāsāk fokusēties uz disciplīnu un nosprausto mērķu sasniegšanu no jauna.

Pašas spēles sākumā spējām cīnīties ļoti līdzīgi, vairākas reizes ieguvām arī minimālu pārsvaru. Pirmais puslaiks kopumā aizritēja ļoti līdzīgā spēlē, kurā vairāk dominēja aizsardzība un liels tehniskais brāķis abu komandu izpildījumā. Katrs no treneriem pa reizei pieprasīja pārtraukumu, taču neviena būtiska izrāviena pirmajās 30 minūtēs nebija, tādēļ arī visai godīgais rezultāts uz tablo vēstīja neizšķirtu (12:12), pieļaujot intrigu spēles otrajam puslaikam.

Komandas ar gūtiem vārtiem turpināja apmainīties vēl piecas sešas minūtes, bet pat neskatoties uz Rolanda Ļebedeva lielisko sniegumu vārtos un pēc pretinieku vairākiem veiksmīgiem uzbrukumiem, ”Latgols” ieguva plus divi (17:15). Kā vēlāk izrādījas mums tā arī vairs šajā spēlē neizdevās izlīdzināt rezultātu. Jāatzīmē ka puslaika vidū ”Latgols” ieguva sešu vārtu pārsvaru (24:18). Šis arī bija izšķirošais izrāviens spēlē, un galarezultātā HK ”Ogre” piekāpās ar 28:24.

Ejot uz priekšu un no iepriekšējām spēlēm krājot pieredzi, pateicamies mūsu atbalstlītājiem par iespēju pārstāvēt Ogres komandu Latvijas handbola čempionātā. Ar prieku aicinām visus arī turpmāk nākt atbalstīt mūs!
Nākamā spēlē, kad nākt mūs atbalstīt, notiks jau šo ceturtdien 27. septembrbī Ogres novada sporta centrā (Skolas ielā 21), plkst. 19:30 pret ambiciozajiem junioru izlases handbolistiem no MSĢ/Hertz, kurus trenē bijušais HK Ogre saspēles vadītājs Arnolds Straume. Veiksmi un par uzvaru HK Ogre!

SynotTip handbola Virslīga
SK Latgols – HK Ogre 28:24 (12:12)

HK Ogre: Arvis Laganovskis 9, Ivars Brics 6, Dzintars Dravnieks 4, Sandis Lepers 2, Vladislavs Ivanovs 2, Artis Rozenbergs, Modris Gundegs, Artūrs Klimočkins, Jānis Noviks, Rolands Ļebedevs

SK Latgols: Seņkāns 8, Edijs Kušners 6, Borodkins 4, Meikšāns 3, Logins 2, Strazds 2, Pegasovs 1, Pavlovičs 1, Rutka, Lipskis, Elvijs Kušners, Matvejenko, Rancāns, Skovna, Nikandrovs