Pēc uzvaras pār Dobeles Tenax piedzīvojam trīs zaudējumus

Sākot no 20.februāra astoņu dienu laikā aizvadījām četras spēles. Vispirms Latvijas virslīgas ietvaros tikāmies ar Dobeles Tenax un Celtnieks komandām, bet nedēļas nogalē Baltijas līgā uzņēmām Igaunijas komandas Viljandi un Kehra. Vispirms Dobelē izcīnījām panākumu pret neapstrīdamo pēdējo gadu līdervienību Dobeles Tenax, kura Latvijas čempionātā nebija zaudējusi 68(!) spēles pēc kārtas. Turpinājumā tik labi mums negāja un piedzīvojām trīs zaudējumus pret spēcīgiem pretiniekiem.
Pirmo no spēlēm aizvadījām Dobelē. Dobelniekiem traumu dēļ sezona beigusies vairākiem svarīgiem spēlētājiem, un uz spēli pret mums slimības dēļ nevarēja spēlēt arī viņu pamatsastāva līnijas spēlētājs Egils Politers. Spēle pret dobelniekiem iesākās diezgan līdzīgi ar nelielu mūsu komandas pārsvaru, taču tuvojoties puslaika vidusdaļai dobelnieki jau bija pārņēmuši iniciatīvu un spēles 16.minūtē izvirzījušies vadībā ar rezultātu 10:7. Līdz pat puslaika beigām vadībā visu laiku atradās mājinieki un puslaiku noslēdza savā labā ar rezultātu 17:14. Spēles otro puslaiku labāk iesākām mēs un jau 36.minūtē pēc Arvja Laganovska vārtiem panācām izlīdzinājumu. Dobeles Tenax komanda vēl reizi spēles 40.minūtē izvirzījās vadībā ar rezultātu 20:19. Turpinājumā iniciatīva pārgāju mūsu komandas pusē un tas izpaudās arī uz rezultāta tablo. 5 minūšu laikā guvām tikpat bezatbildes vārtus un divas minūtes līdz spēles beigām rezultāts vairāk nekā pārliecinošs mūsu komandas labā – 31:24. Spēles beigu daļā nekas būtiski nemainījās un mēs pārtraucām Dobeles komandas 68 spēļu nezaudēto sēriju Latvijas virslīgā – 32:26.
Jau trešdien mūs gaidīja vēl viena smaga cīņa, kur iespējams izšķīrās otrās vietas liktenis regulārajā čempionātā, kad tikāmies ar Celtnieks komandu. Spēli pret Celtnieks labāk iesākām mēs un jau pašā spēles sākumā ieguvām trīs vārtu pārsvaru – 5:2 pēc Arta Kurmēna realizētā soda metiena. Celtnieks komanda gan prata līdzsvarot spēles gaitu un pat izvirzīties vadībā ar rezultātu 10:9, tomēr puslaika beigu daļu labāk aizvadījām mēs un noslēdzām to savā labā ar rezultātu 15:13. Turpinot iesākto, arī otro puslaiku uzsākām apņēmīgi un diezgan ātri panācām četru vārtu pārsvaru – 18:14. Šajā brīdī nekas neliecināja, ka varētu šo spēli zaudēt, taču turpinājumā ļoti pavirši spēlējām uzbrukumā, daudz vārtus negūstot no ļoti labām pozīcijām, kur jāatzīst ļoti labi darbojās pretinieku komandas vārtsargs Helmuts Tihanovs. Celtnieks komanda ātri prata sadeldēt mūsu pārsvaru un 46.minūtē panākt neizšķirtu 20:20. Pretinieki arī pēdējās minūtes nospēlēja daudz pārliecinošāk nekā mēs un beigās pelnīti uzvarēja ar rezultātu 28:22, kas viņiem garantēja 2.vietu regulārajā turnīrā.
Nedēļas nogalē Baltijas līgas ietvaros aizvadījām vēl divas spēles pret Igaunijas komandām. Sestdien tikāmies ar Viljandi komandu, kurai piekāpāmies ar rezultātu 23:29, bet dienu vēlāk neatradām nekādus pretargumentus Kehra vienībai, kurai piekāpāmies ar rezultātu 28:38(12:17).
Dobeles Tenax – Ogre/Miandum 26:32 (17:14)
Tenax: Lielais 6, Blūms 5, Kreicbergs 4, Ērmanis 4/3, Straume 3, Hovratovičs 3, Ozols 1, Lazda, Miķelsons, Zvejnieks, Lācis, Jansons.
Ogre/Miandum: Arv. Laganovskis 8/2, Art. Laganovskis 7, Kurmēns 7, Bauze 4, Želna 3, Dravnieks 2, Pozņaks 1, Kiršteins, Strazdiņš, Ozoliņš.
Ogre/Miandum – Celtnieks Rīga 22:28 (15:13)
Ogre/Miandum: Kurmēns 12/3, Arv. Laganovskis 4, Pozņaks 2, Bauze 2, Kiršteins 1, Art. Laganovskis 1.
Celtnieks Rīga: Eglītis 6, Lazdiņš 6, Rūtiņš 4/4, Vadzītis 3, Leja 3, Maslaks 3, Jablonskis 2, Čikuts 1.
Ogre/Miandum – Viljandi 23:29 (9:14)
Ogre/Miandum: Arv. Laganovskis 8, Kurmēns 6, Art. Laganovskis 4, Dravnieks 2, Pozņaks1, Bauze 1, Lepers 1.
Ogre/Miandum – Kehra 28:38 (12:17)
Ogre/Miandum: Kurmēns 9/2, Arv. Laganovskis 7, Art. Laganovskis 6, Lepers 3, Želna 1, Bauze 1, Dravnieks 1.