Divi zaudējumi Baltijas līgā

Nedēlas nogalē savā laukumā aizvadījām divas Baltijas handbola līgas spēles, tiekoties ar Klaipēdas Dragunas un Minskas SKA vienībām. Diemžēl abās spēlēs nācās atzīt pretinieku pārākumu, kaut gan spēlē pret Lietuvas komandu lielāko spēles daļu atradāmies vadībā un uzvaru izlaidām tikai pašā spēles galotnē, piekāpjoties ar rezultātu 24:25. Pret Minskas SKA vienību variantu īpaši daudz nebija – SKA vienība uz Latviju bija ieradusies savā labākajā sastāvā, spēlējot vairākiem Baltkrievijas izlases spēlētājiem, un apspēlēja mūs ar rezultātu 48:22.
Darba apstākļu dēļ uz spēli pret Klaipēdas Dragunas netika viens no mūsu līderiem Artis Kurmēns, tomēr arī bez Arta mēs ļoti labi iesākām maču, izvirzoties vadībā ar 5:1 un lielāko puslaika daļu kontrolējām situāciju laukumā. Vienu brīdi mūsu pārsvars pat sasniedza sešus vārtus, tomēr līdz pirmā puslaika beigām viesi no Lietuvas spēja sadeldēt pārsvaru un pirmo puslaiku noslēdzām ar 2 vārtu pārsvaru – 14:12. Arī lielāko daļu no otrā puslaika turējāmies priekšā ar dažu vārtu pārsvaru, tomēr spēles pēdējās minūtēs vairākkārt nespējām gūt vārtus uzbrukumā, kā arī pieļāvām nevajadzīgas tehniskās kļūdas, kā rezultātā Lietuvas handbola čempioni svinēja laimīgu uzvaru ar minimālu rezultāta starpību 25:24. Vārtus mūsu komandā guva: Arvis Laganovskis 8, Artis Laganovskis 6, Mārtiņš Dāvidnieks 5, Iļja Želna 3, Dzintars Dravnieks un Jānis Bauze pa 1.
Spēlē pret Baltkrievijas komandu mūsu komandai īpaši daudz variantu nebija. Jau no paša spēles sākuma baltkrievi spēlēja ar pilnu jaudu un pirmo puslaiku noslēdza ar graujošu 26:10 savā labā. Arī otrajā puslaikā Minskas handbolisti veiksmīgi turpināja iesākto un spēli noslēdza ar pārliecinošu 48:22 savā labā. Vārtus mūsu komandā guva: Arvis Laganovskis 6, Kurmēns 4, Artis Laganovskis un Dāvidnieks pa 3, Želna, Strazdiņš, Bauze un Dravnieks pa 1.
Nākamo spēli aizvadīsim Latvijas virslīgas ietvaros, kad izbraukumā, 22.novembrī, tiksimies ar Vaiņodes komandu, kuru uzvarējām savā laukumā pirmajā aplī.