Piedzīvojam divus zaudējumus spēles galotnē

Nedēļas nogalē aizvadījām divas cīņas Latvijas handbola virslīgā. Vispirms, sestdien Ogrē tikāmies ar Celtnieks handbolistiem un līdzīgā spēlē, gandrīz visu maču atrodoties iedzinējos, piekāpāmies ar 25:27. Svētdien aizvadījām cīņu Ludzā, kur nācās atzīt arī vietējās Latgols komandas pārākumu ar rezultātu 27:28.
Šosezon ar Celtnieks komandu jau tikušies bijām divas reizes. Rīgas čempionātā cīnījāmies neizšķirti, bet Baltijas līgas ietvaros izcīnījām uzvaru. Sestdienas spēle iesākās ļoti līdzīgi un puslaika pirmā puse noritēja punkts punktā. Puslaika 18.minūtē pēc Laura Eglīša Metiena mūsu pretinieki panāca 8:5 Celtnieks komandas labā, taču mums izdevās diezgan ātri atspēlēties un spēles 23.minūtē pēc skaistiem Arvja Laganovska vārtiem panākt neizšķirtu – 9:9. Puslaika beigu daļu veiksmīgāk gan nospēlēja Celtnieks handbolisti un pārtraukumā devās ar divu vārtu pārsvaru – 10:12.Otrais puslaiks mums neiesākās pārāk veiksmīgi un Celtnieks komanda izvirzījās vadībā jau ar piecu vārtu pārsvaru – 16:11. Pēc mūsu trenera Andra Molotanova pieprasītā minūtes pārtraukuma mazliet uzlabojām situāciju laukumā un pietuvojāmies līdz 15:17. Diemžēl spēles turpinājumā tuvāk rezultātā mums neizdevās tikt, lai gan iespējas bija pietiekoši daudz – pretinieki diezgan daudz noraidījās, taču mēs nespējām izmantot savas izdevības. Jāatzīst arī , ka pretinieku vārtsargs Raitis Puriņš vairākkārt labi nospēlēja vārtos un neļaujot mums izlīdzināt spēli. Spēle noslēdzās ar rezultātu 25:27 Celtnieks komandas labā. Mūsu komandā rezultatīvākais ar 8 vārtiem bija Artis Laganovskis, bet Celtnieks komandā 9 vārtus guva Lauris Eglītis.
Svētdien plkst. 15.00 jau notika nākamā mūsu spēle Latvijas handbola virslīgā, kur nācās tikties ar Latgols komandu, kas šosezon bija zaudējusi visās savās sešās spēlēs. Diemžēl septīto zaudējumu Latgols komandai sarūpēt mums neizdevās un Latgols jaunie handbolisti, kuriem salīdzinājumā ar spēli Ogrē klātbija nākuši pieredzējušie Kaspars Lisovskis, Agris Kušners un Edgars Rancāns, spēja izcīnīt pirmo uzvaru šosezon. Latgols handbolisti jau no spēles sākuma izvirzījās vadībā ar dažu vārtu pārsvaru un spēja ne uz brīdi neatdot to līdz pat pašām spēles beigām. Pirmo puslaiku mēs noslēdzām ar četru vārtu deficītu – 14:18. Otrajā puslaikā Ludzas handbolisti vienu brīdi pat sasniedza sešu vārtu pārsvaru. Kopējiem spēkiem izdevās atgriezt mačam intrigu, taču ar to bija par maz, lai cerētu izcīnīt vismaz punktu šajā spēlē. minūti līdz spēles beigām Artis Kurmēns panāca 27:28, taču izraut neizšķirtu spēles beigās mums tā arī neizdevās un spēle noslēdzās ar rezultātu 27:28 Latgols komandas labā. Rezultatīvākais mūsu komandā šajā spēlē bija Artis Kurmēns ar 8 vārtiem.
Ogre/Miandum – Celtnieks Rīga 25:27 (10:12)
Ogre/Miandum: Artis Laganovskis 8/2, Kurmēns 7/1, Želna 3, Kiršteins 2, Arvis Laganovskis 2, Bauze 2, Dravnieks 1.
Celtnieks Rīga: Eglītis 9, Jablonskis 5, Čikuts 4, Malahovs 3, Maslaks 3/1, Sasuļins 2, Lejnieks 1.
Latgols – Ogre/Miandum 28:27 (18:14) 
Latgols: Seņkāns 11/6, Strazds 7, Lisovskis 4, Rancāns 2, Kušners 2, Matvejenko 1, Tretjakovs 1.
Ogre/Miandum: Kurmēns 8, Artis Laganovskis 5, Arvis Laganovskis 4/1, Kiršteins 4, Želna 4, Dravnieks 2.
Nākamo spēli aizvadīsim Jūrmalā, 21.oktobrī, tiekoties ar vietējo Jūrmalas Sports komandu, kurai pagājušosezon piekāpāmies bronzas sērijā.