Trillerī piekāpjamies otrajā finālspēlē

Trešdien aizvadījām 2.finālspēli Latvijas handbola virslīgā un dramatiskā galotnē pārpildītajā Ogres SC hallē, ielaižot vārtus pēdējās sekundēs, piekāpāmies Dobeles Tenax vienībai ar rezultātu 28:29(13:12), sērijā nonākot zaudētājos ar 0-2.

Līdzīgi kā mēs Dobelē, spēli arī šoreiz labāk iesāka viesi, pirmajās 10 minūtēs izvirzoties vadībā ar 7:4. Pie rezultāta 6:8 spēles 15.minūtē mūsu komandas galvenais treneris Andris Molotanovs pieprasīja minūtes pārtraukumu, un uzreiz pēc tā, vārtus gūstot Andrejam Mancurovam un Jānim Bauzem un, labi vārtos darbojoties Laurim Ozoliņam, pratām panākt 8:8 – laiks minūtes pārtaukumam bija Dobeles komandai. Līdz puslaika beigām spēle aizritēja punkts punktā, un vārtus pēdējā sekundē gūstot Andrejam Mancurovam, puslaiku noslēdzām vadībā ar rezultātu 13:12.

Viss otrais puslaiks bija trillera cienīgs. Visu puslaiku, pateicoties lieliski vārtos spēlējošajam Andrim Molotanovam turējāmies vadībā ar vienu vārtu pārsvaru, bet ik reizi dobelnieki prata rezultātu izlīdzināt. Kad līdz spēles beigām bija palikušas 7 minūtes, pirmo reizi panācām 2 vārtu pārsvaru – 25:23 mūsu labā, kam uzreiz sekoja pretinieku komandas minūtes pārtraukums. Tas palīdzēja un Dobeles Tenax pēc diviem Egila Politera vārtiem izlīdzināja rezultātu – 25:25. Apmēram divas minūtes līdz pamatlaika beigām Arvis Laganovskis kārtējo reizi vadībā izvirzīja mūsu komandu – 28:27, tomēr minūti līdz beigām Aleksandrs Krastiņš atkal spēja līdzsvarot rezultātu. Pēc mūsu pieprasītā minūtes pārtraukuma uzbrukumam mums bija palikušas 45 sekundes savam uzbrukumam. Beigas diemžēl nenospēlējām kā vajadzētu – mazliet par ātru izdarījām pēdējo metienu, kā rezultātā dobelniekiem pietika laiks aizskriet ātrajā uzbrukumā un praktiski līdz ar beigu signālu Oskars Arājs pirmo reizi otrajā puslaikā izvirzīja savu komandu, ar ko šoreiz pietika uzvarai.

Mūsu komandā rezultatīvākais ar 8 vārtiem bija Arnolds Straume, 7 pievienoja Arvis Laganovskis, bet Andrejs Mancurovs guva 6 vārtus. Dobeles komandā pa 6 vārtiem guva Egils Politers un Oskars Arājs.

Ogre- Tenax 28:29 (13:12)
Ogre:Straume 8, Laganovskis 7, Mancurovs 6, Dravnieks 4, Pozņaks 2, Bauze 1
Tenax:Arājs 6, Politers 6, Krastiņš 4, Straume 3, Ērmanis 3, Blūms 2, Bilkštis 2, Bisenieks 1

Paldies lieliskajiem mūsu faniem, kas bija ieradušies uz spēli un neatstāja hallē nevienu brīvu sēdvietu un kopā ar Dobeles faniem radīja fantastisku atmosfēru spēles laikā. Sērijas trešo finālspēli aizvadīsim jau šo piektdien 9.maijā plkst.19.00 Ogres SC. Fani tiek laicīgi aicināti aizņemt sēdvietas un atbalstīt mūsu komandu.