Piekāpjamies Dobelei arī trešajā finālspēlē

Piekāpjamies Dobelei arī trešajā finālspēlē

Piektdien aizvadījām trešo Latvijas handbola virslīgas finālspēli un ļoti interesantā cīņā, izlaižot diezgan pieklājīgu pārsvaru, tomēr piekāpāmies Dobeles Tenax vienībai ar rezultātu 27:31(17:12) un sērijā atzinām pretinieku komandas pārākumu ar rezultātu 0-3.

Pēc iepriekšējā spēlē piedzīvotā sāpīgā zaudējuma speles pēdējās sekundēs, mēs spējām savākties uz šīs spēles sākumu un, pārpildīto tribīņu iedvesmoti, iesākām spēli ļoti pārliecinoši gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, spēles 9.minūtē panākot 6:2 mūsu labā un pretinieki bija spiesti pieprasīt minūtes pārtraukumu. Minūtes partraukums līdzēja un Dobeles handbolisti pamazām sāka deldēt rezultāta starpību, līdz spēles 17.minūtē prata rezultātu izlīdzināt – 9:9 un minūtes pārtraukumu jau pieprasīja mūsu treneris. Pēc pieprasītā minūtes pārtraukuma spējām savākties un atkal izvirzīties vadībā. Vēl jo vairāk, pēdējās 10 minūtēs nospēlējām ļoti disciplinēti, nepieļaujot rupjas kļūdas un pirmo puslaiku spējām noslēgt pārliecinošā vadībā ar rezultātu 17:12 un ļoti labām cerībām pagarināt sēriju vismaz līdz četrām spēlēm.

Otro puslaiku iesākām mazākumā, jo pirmā puslaika izskaņā noraidījumu bija nopelnījis Iļja Želna. Spēles 33.minūtē pēc Arvja Laganaovska raidījuma spējām vēl panākt 19:15 mūsu komandas labā, taču tad nogurums lika par sevi manīt, jo spēle tika aizvadīta praktiski bez maiņām, un Dobeles Tenax handbolisti veica ļoti nozīmīgu izrāvienu un guva 7 vārtus pēc kārtas un rezultāts kļuva jau pavisam nepatīkams – 19:22 Dobeles komandas labā. Sekoja mūsu komandas minūtes partraukums, pēc kura atkal pratām savākties un pēc diviem pēc kārtas Iļjas Želnas vārtiem vairs tikai mīnus viens 22:23. Diemžēl spēka pēdējām 10 minūtēm nepietika un spēles beigu daļā dobelnieki izvirzījās vadībā ar 3-4 vārtu pārsvaru, ko beigās arī pārliecinoši spēja nosargāt un pelnīti uzvarēja sēriju ar rezultātu 3-0, iegūstot čempiontitulu pēc 15 gadu pārtraukuma.

Mūsu klubam šī ir pirmā reize, kad iegūstam kādu no medaļām Latvijas handbola virslīgā. Pateicamies visiem mūsu atbalstītājiem un mūsu lieliskajiem līdzjutējiem, kas visas sezonas garumā un it sevišķi izslēgšanas spēlēs nodrošināja mūsu komandai fantastisku atbalstu, bez kura tikt pie šāda panākuma mums būtu ļoti grūti.

“HK Ogre” – “Tenax” 27:31 (17:12)
Ogre: Straume 7, Laganovskis 7, Dravnieks 6, Želna 4, Bauze 2, Mancurovs 1
Tenax:Arājs 12, Kreicbergs 6, Blūms 4, Ērmanis 3, Krastiņš 3, Politers 2, Bilkštis 1