Play-off iesākam ar uzvaru Vaiņodē

Svētdien, 6.aprīlī, izbraukumā Vaiņodē iesākām izslēgšanas spēles, 1/4 finālā tiekoties ar vietējo HK Vaiņode komandu un svinējām svarīgu panākumu ar rezultātu 34:29(17:12). Līdz ar to sērijā līdz divām uzvarām esam izvirzījušies vadībā ar rezultātu 1-0.

Pats spēles sākums iesākās diezgan līdzīgi un spēles 8.minūtē pēc Oskara Pāvila metiena Vaiņodes handbolisti trešo reizi izlīdzināja rezultātu šajā spēlē – 3:3. Vaiņodes handbolisti turpināja individuāli segt mūsu komandas spēlētajus Arvi Laganovski un Arnoldu Straumi, taču mēs pratām uzbrukumā regulāri tikt pie labām metienu pozīcijām un izdarīt izrāvienu, gūstot piecus bezatbildes vārtus – 8:3 mūsu komandas labā. Lieliski vārtos darbojās arī mūsu vārtsargs un galvenais treneris Andris Molotanovs, kurš vairākkārt glāba mūsu komandu no vārtu zaudējuma. Pretinieku komandas treneris pieprasīja minūtes pārtraukumu, pēc kura Vaiņodes komanda atguvās un spēja rezultāta starpību samazināt līdz minimumam – spēles 18.minūtē vairs tikai 7:8. Pēc šiem notikumiem minūtes pārtraukumu jau pieprasīja mūsu treneru korpuss un arī mēs atguvāmies pēc zaudētiem četriem vārtiem pēc kārtas, un līdz puslaika beigām spējām palielināt mūsu pārsvaru līdz pieciem vārtiem. Puslaiks noslēdzās ar rezultatu 17:12 mūsu komandas labā, taču otro puslaiku nācās sākt četratā, jo puslaika beigās noraidījumus nopelnīja Arvis Laganovskis un Andrejs Mancurovs.

Lai arī otro puslaiku iesākām mazākumā, pretinieki rezultāta starpību samazināt nespēja, un mēs turējāmies drošā vadībā. Kad līdz spēles beigām bija palikušas 15 minūtes, Arnolds Straume, realizējot 7m soda metienu panāca 27:18 mūsu komandas labā un nekas neliecināja, ka spēlē kaut kas būtiski varētu mainīties. Tomēr, iegūstot diezgan lielu pārsvaru, laikam pārāk ātri noticējām uzvarai un Vaiņodes komanda, skatītāju atbalstīta, spēles 55.minūtē samazināja rezultata starpību tikai līdz diviem vārtiem – 27:29. Pēdējās 5 minūtes spējām savākties un novest spēli līdz uvarai ar rezultātu 34:29.

Par labako spēlētaju mūsu komandā pelnīti tika atzīts mūsu vārtsargs Andris Molotanovs, bet rezultatīvākais ar 8 vārtiem bija Arnolds Straume, 6 vartus guva Andris Pozņaks, bet pa 5 vārtiem Arvja Laganovska un Dzintara Dravnieka kontā. Pretiniekiem 9 reizes izcēlās Oskars Pāvils, bet 7 vārtus guiva Andris Grundmanis.

HK Vaiņode – HK Ogre 29:34 (12:17)
Vaiņode: O.Pāvils 9, Grundmanis 7, Lapiņš, N.Pāvils un Tiškus 3, K.Mickus 2, M.Mickus 1, Auders 1/1.
Ogre: Straume 8/2, Pozņaks 6, Laganovskis un Dravnieks 5, Bauze un Lepers 3, Želna 2, Avotiņš un Knodze 1.

Otro izslēgšanas spēli pret HK Vaiņode jau aizvadīsim Ogrē, Ogres SC, 12.aprīlī plkst. 18.00. Skatītaju atbalsts šajā spēlē par tikšanu labāko četrinieka mums būs ļoti nepieciesams, tapēc aicinām visus iersties laicīgi un atbalstīt mūsu komandu cīņā par uzvaru šajā svarīgajā spēlē.