Svarīga un grūta uzvara Vaiņodē

Svētdien, 9.martā, Vaiņodē aizvadījām svarīgu cīņu pret vietējo Vaiņodes komandu, un, atspēlējot piecu vārtu deficītu otrajā puslaikā, pratām izcīnīt grūtu uzvaru ar rezultātu 31:28(14:15).

Uz spēli Vaiņodē ieradāmies bez mūsu pirmā vārtsarga Laura Ozoliņa, kurš atsvaidzinājis potītes savainojumu, apslimis bija mūsu komandas rezultatīvākais spēlētājs Arvis Laganovskis, bet darba apstākļu dēļ uz spēli netika Jānis Bauze. Visu spēli mūsu komandas vārtos aizvadīja bijušais Latvijas junioru izlases vārtsargs un mūsu komandas galvenais treneris Andris Molotanovs, kurš ļoti labi tika galā ar saviem pienākumiem un otrajā puslaikā vairākkārt glāba mūsu komandu no vārtu zaudējumiem un palīdzēja komandai atspēlēties un spēles beigās izcīnīt svarīgu uzvaru.

Spēles pirmās piecas minūtes iesākās līdzīgi un pēc katriem gūtajiem mūsu komandas vārtiem Vaiņodes spēlētāji prata atbildēt un rezultāts bija 3:3. Spēles sākumā vāji darbojāmies aizsardzībā un pretinieki tika līdz brīvām metienu pozīcijām, ko prata arī realizēt. Uzbrukumā mums bija daudz labu situāciju gūt vārtus no izdevīgām pozīcijām, taču lieliski darbojās pretinieku komandas vārtsargs Rūdolfs Zitmanis, kā rezultātā spēles 15.minūtē rezultāts kļuva 9:6 mājinieku labā un mūsu treneris Andris Sosnars bija spiests pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc pārtraukuma mums izdevās neliels izrāviens un puslaika 20.minūtē pēc Arnolda Straumes vārtiem panācām 9:9. Izvirzīties vadībā līdz puslaika beigām mēs tā arī nespējām un pirmais puslaiks noslēdzās par labu HK Vaiņode handbolistiem ar rezultātu 15:14.

Otro puslaiku iesākām pagalam neveiksmīgi un jau puslaika 7.minūtē rezultāts kļuva ļoti nepatīkams – 20:15 vaiņodnieku labā. Šajā brīdī laikam sapratām, ka vairs nav kur atkāpties un sākām deldēt rezultāta starpību. Tas izdevās diezgan ātri – rezultātu 22:22 panācām jau spēles 44.minūtē pēc Dzintara Dravnieka gūtajiem vārtiem, bet vadību spēlē pēc Arnolda Straumes gūtajiem vārtiem spēles 47.minūtē – 25:24 mūsu komandas labā. Uzreiz pēc tam mums izdevās gūt trīs bezatbildes vārtus un 10 minūtes līdz spēles beigām pēc Andreja Mancurova metiena, kurš aizvadīja lielisku 2.puslaiku, gūstot tajā 6 vārtus, panācām 28:24 mūsu labā. Pēdējās puslaika desmit minūtēs spējām pretiniekus noturēt drošā attālumā un novest cīņu līdz svarīgai uzvarai.

Mūsu komandā rezultatīvākais ar 10 vārtiem bija Arnolds Straume, bet 6 vārtus guva Andrejs Mancurovs. Pretiniekiem 9 vārti Anda Grundmaņa kontā.

Šī uzvara nozīmē to, ka saglabājam ļoti reālas izredzes regulāro sezonu pabeigt 3.vietā. Lai to izdarītu pēdējā virslīgas čempionāta kārtā mums savā laukumā jāpārspēj ASK/LU komanda, bet Jūrmalas Sports komanda izbraukumā nedrīkst izcīnīt punktus pret čempionāta līderi Dobeles Tenax komandu.

Savu pēdējo spēli regulārajā turnīrā aizvadīsim sestdien, 15.martā Ogrē plkst. 19.00, tiekoties ar ASK/LU komandu