Vājš otrais puslaiks un zaudējums pret līderiem

Sestdien, 15.februārī, Dobeles sporta hallē tikāmies ar pašreizējiem turnīra līderiem un Latvijas vicečempioniem Dobeles Tenax handbola klubu. Diezgan līdzīgā cīņā, ļoti vāji aizvadot otro puslaiku, piekāpāmies dobelniekiem ar rezultātu 20:24, lai gan pēc puslaika mums bija trīs vārtu pārsvars.

Dobeles komanda šo sezonu aizvada bez zaudējumiem, tikai divas reizes sezonas laikā zaudējot punktus spēlējot pa reizei neizšķirti pret LSPA/Celtnieks komandu un Ogrē pēdējās sekundēs izlaižot uzvaru pret mūsu komandu – 27:27.

Ļoti labi iesākām pirmo puslaiku, jau no paša spēles sākuma pārņemot vadību savās rokās. Labi mūsu komandas vārtos darbojās vārtsargs Lauris Ozoliņš, kurš labi tika galā ar dobelnieku metieniem, kuri galvenokārt tika izdarīti no ārējās distances. Dobelnieku treneri jau spēles 12.minūtē bija spiesti pieprasīt minūtes pārtraukumu pie rezultāta 2:4 mūsu komandas labā. Pieprasītais pārtraukums Tenax komandai nepalīdzēja un nākošo trīs minūšu laikā guvām vēl 3 bezatbildes vārtus un rezultāts jau bija pavisam nepatīkams mājiniekiem – 2:7. Dobelnieki pēc šī mūsu izrāviena mazliet atguvās un pēc Arvja Juzupa un Kaspara Straumes metieniem panāca 4:7, taču nākamajos mūsu uzbrukumos pēc Andreja Mancurova un Arvja Laganovska metieniem atkal panācām plus pieci – 4:9. Puslaika beigu daļā Dobeles Tenax spēja panākt rezultātu 7:9, tomēr līdz ar puslaika beigām Dzintars Dravnieks uzstādīja puslaika beigu rezultātu – 10:7 mūsu komandas labā.


Pagalam neveiksmīgi sākās 2.puslaiks. Pēc muļķīgas mūsu kļūdas, izspēlējot centra iemetienu, dobelnieki pietuvojās līdz minimumam, kad nospēlētas bija tikai 40 sekundes un noraidījumu nopelnīja mūsu komandas spēlētājs Arvis Laganovskis. Puslaika 33.minūtē spēlējot mazākumā vēl panācām 12:10 mūsu labā, taču diezgan ātri Dobeles Tenax handbolisti panāca neizšķirtu – 12:12. Līdz spēles 44.minūtei spēle vēl noritēja punkts punktā un uz katriem Dobeles spēlētāju vārtiem mēs spējām atbildēt uzbrukumā un izlīdzināt rezultātu. Kad bija atlicis spēlēt 15 minūtes, rezultāts vēl bija 15:15, tomēr mača turpinājumā mūsu pretinieki izskatījās svaigāki, jo izmantoja lielāku spēlētāju rotāciju un drīz vien panāca izšķirošo pārsvaru, spēles 52.minūtē panākot 20:16 savas komandas labā. Līdz spēles beigām tuvāk dobelnieki mūs nepielaida un izcīnīja pelnītu uzvaru ar rezultātu 24:20.


Mūsu komandā rezultatīvākie bija Arvis Laganovskis un Dzintars Dravnieks, kuri attiecīgi guva 6 un 5 vārtus. Dobeles Tenax komandā rezultatīvākais ar 5 vārtiem bija Aleksandrs Krastiņš.


Nākamo spēli aizvadīsim Ogrē, 22.februārī plkst. 19.00 ,tiekoties ar LSPA/Celtnieks komandu. Šī būs ļoti izšķiroša spēle, jo uzvaras gadījumā mums būš ļoti laba iespēja noslēgt regulāro sezonu 2.vietā. Skatītāji tiek aicināti klātienē mūs atbalstīt un palīdzēt otru reizi sezonā pārspēt LSPA handbolistus.