Revanšējamies spēlē pret RTU

Sestdien, 7.decembrī Ulbrokā tikāmies ar vietējo RTU komandu, kurai mazliet negaidīti piekāpāmies sezonas atklāšanas spēlē spēlējot savā laukumā. Šoreiz mums izdevās revanšēties un izcīnīt uzvaru ar rezultātu 26:22.
 
Uz šo spēli ieradāmies tikai 9 cilvēku sastāvā, no kuriem divi bija vārtsargi, kas nozīmēja to, ka visu spēli nācās aizvadīt tikai ar vienu spēlētāju maiņu. Šajā mačā nevarēja piedalīties mūsu komandas šīs sezonas līderi – Arvis Laganovskis bija aizņemts darbā, bet Arnolds Straume nespēlēja slimības dēļ.
 
Spēlējot nepilnā sastāvā, jau no pašas spēles sākuma nedrīkstēja pretiniekiem ļaut atrauties rezultātā, ko visai veiksmīgi arī realizējām. Pēc līdzīgām pirmajām piecām minūtēm, kad rezultāts bija 2:2, spēles 10.minūtē pretinieku komandas treneris jau pieprasīja minūtes pārtraukumu, pēc tam, kad mums bija izdevies neliels izrāviens – 6:4. Puslaika turpinājumā veiksmīgi turpinājām radīt labas metienu pozīcijas uzbrukumā, ko pratām pārvērst vārtu guvumos un spēles 20.minūtē pēc Jāņa Bauzes gūtajiem vārtiem rezultāts jau bija pavisam labvēlīgs – 12:7 mūsu labā un pretinieku treneris bija spiests izmantot jau otro minūtes pārtraukumu. Pēdējās puslaika 10 minūtes vairākkārt nerealizējām metienus no labām pozīcijām un izskatījāmies saguruši, ko izmantoja RTU handbolisti, samazinot rezultāta starpību līdz 2 vārtiem. Pēc pirmā puslaika rezultāts 14:12 mūsu komandas labā.
 
Pēc pārtraukuma izgājām ar svaigiem spēkiem un jau no paša puslaika sākuma izdarījām nelielu atrāvienu. Līdz puslaika vidum turpinājām spēlēt pārliecinoši un spēles 47.minūtē pēc Jāņa Avotiņa gūtajiem vārtiem ieguvām lielāko pārsvaru šajā spēlē – 21:15. Pēc iegūtā pārsvara atslābinājāmies un pretinieki mūs par to sodīja, gūstot piecus bezatbildes vārtus un panākot 20:21. Panākt neizšķirtu RTU handbolistiem neļāvām un divas minūtes līdz spēles beigām pēc Andra Pozņaka gūtajiem vārtiem panācām 24:20 un praktiski nodrošinājām uzvaru šajā spēlē. Pēdējās divās minūtēs apmainījāmies ar vārtu guvumiem un spēle noslēdzās ar rezultātu 26:22(14:12) mūsu labā.
 
Rezultatīvākie mūsu komandā ar 5 gūtajiem vārtiem bija Jānis Avotiņš un Sandis Lepers, bet pretinieku komandā 6 vārti Rolanda Nagļa kontā.
 
Pēdējo spēli pirms ziemas pārtraukuma aizvadīsim 15.decembrī, Rīgā, ASK sporta zālē, tiekoties ar ASK/LU komandu.