Aizraujošā cīņā neizšķirts pret Dobeli

Trešdien Ogres SC zālē aizvadījām kārtējo Latvijas virslīgas čempionāta spēli pret Dobeles Tenax komandu un aizraujošā cīņā pratām spēles pēdējās minūtēs atspēlēt divu vārtu deficītu un izraut neizšķirtu – 27:27.
 
Spēli iesākām pārliecinoši un jau no spēles pirmajām minūtēm labi darbojāmies pozicionālā uzbrukumā, bet vārtos labi spēlēja Lauris Ozoliņš vairākkārt glābjot mūs no vārtu zaudējuma. Spēles 10.minūtē pēc Arvja Laganovska metiena izvirzījāmies vadībā ar rezultātu 5:3, tomēr līdz puslaika 14.minūtei dobelnieki spēja rezultātu izlīdzināt. Puslaika turpinājumā vadību vairs mēs neatdevām un pacietīgi spēlējot uzbrukumā un rezultatīvi spēlējot Arnoldam Straumem un Arvim Laganovskim, līdz puslaika beigām spējām iegūt 4 vārtu pārsvaru. Puslaiks beidzās 16:12 mūsu komandas labā.
 
Otro puslaiku iesākām līdzīgi kā pabeidzām pirmo un līdz spēles 40.minūtei pārliecinoši kontrolējām situāciju laukumā, atrodoties vadībā vismaz ar četru vārtu pārsvaru. Turpinājumā dobelnieki sāka individuāli segt Arvi Laganovski un Arnoldu Straumi, kā arī vairākkārt nespējām realizēt metienus no labām metienu pozīcijām, kā rezultātā viesi no 17:22 prata panākt izlīdzinājumu – 22:22 un jāspēlē vēl 8 minūtes. Turpinājumā pēc Straumes un Avotiņa gūtajiem vārtiem izvirzījāmies vadībā ar 24:22, tomēr vairākkārt nospēlējām nedisciplinēti un pēdējās 6 minūtes spēlējām tikai mazākumā, pie tam sarkanās kartītes bija nopelnījuši Arvis Laganovskis un Arnolds Straume. Pretinieki no sev nelabvēlīgā 23:25 panāca 27:25 viņu labā un pusotru minūti līdz mača beigām mīnus 2 mums un jāspēlē divu cilvēku mazākumā. Neticamā kārtā spēlējot četratā pret sešiem Tenax spēlētājiem pateicoties Jāņa Bauzes un Dzintara Dravnieka rezultatīvajiem metieniem un lieliskajai Laura Ozoliņa spēlei vārtos izrāvām neizšķirtu 27:27. Kopumā šajā spēlē mūsu komandai bija 9 divu minūšu noraidījumi, kamēr Dobeles Tenax komandai tiesneši visa mača garumā nepiešķīra nevienu(!) noraidījumu, aprobežojoties vien ar pāris brīdinājumiem. Rezultatīvākie mūsu komandā ar 8 vārtiem bija Arvis Laganovskis un Arnolds Straume, bet dobelniekiem pa pieciem vārtiem guva Oskars Arājs un Andis Ērmanis.
 
Nākamo spēli mēs aizvadīsim izbraukumā Salaspilī, 16.novembrī, tiekoties ar Lat-96 komandu.
 
HK Ogre – Dobeles Tenax 27:27 (16:12)
Ogre: Laganovskis un Straume 8, Dravnieks 4, Želna un Bauze 2, Knodze, Pozņaks un Avotiņš 1.
Tenax: Arājs 5, Ērmanis 5/1, Krastiņš un Straume 4, Grandbergs, Bilkštis un Krivmanis 2, Juzups 2/1, Kreicbergs 1.