Finālā šogad nespēlēsim

Sestdien Dobelē aizvadījām otro pusfināla spēli pret vietējo Dobeles Tenax komandu un ļoti līdzīgā spēlē, ielaižot vartus pēdējās sekundēs, piedzīvojām minimālu zaudējumu ar rezultātu 26:27(12:13), kas liedza mums iespēju tikt Latvijas virslīgas čempionāta finālā.

Uz Dobeli bijām devušies nepilnā sastāvā, jo darba apstākļu dēļ nevarēja palīdzēt Jānis Avotiņš, kā arī jau iesildīšanas laikā kļuva skaidrs, ka mums nevarēs palīdzēt viens no komandas līderiem Arnolds Straume, kurš vienā no pēdējiem treniņiem bija guvis kājas savainojumu.

Salīdzinot ar iepriekšējo spēli, šoreiz mačs iesākās daudz lēnākā tempā un rezultāts auga ļoti līdzīgi. Spēles sākumā ļoti labi darbojās abu komandu vārtsargi Ivars Lācis Dobeles vārtos un Artūrs Baranovs HK Ogre vārtos. Spēles 7.minūtē rezultāts uz tablo vēstīja neizšķirtu 3:3, taču tad turpmāko 6 minūšu laikā dobelnieki veica nelielu izrāvienu un izvirzījās vadībā ar rezultātu 6:4 un spēles 15.minūtē mūsu galvenais treneris bija spiests pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc minūtes pārtraukuma mums izdevās izlīdzināt spēli un panakt Tenax handbolistus vairākkārt atjaunot neizšķirtu spēlē, bet spēles 25.minūtē pēc Andreja Mancurova gūtajiem vārtiem pat izvirzīties vadībā ar rezultātu 11:10. Pēc tam minūtes laikā 2 minūšu noraidījumus nopelnīja mūsu komandas spēlētāji Arvis Laganovskis un Andris Pozņaks, ko Tenax komanda arī veiksmīgi izmantoja un izvirzījās vadībā ar rezultātu 13:11. Puslaika izskaņā pēc Dzintara Dravnieka metiena pietuvojāmies līdz 12:13, kā arī noslēdzās 1.puslaiks.

Otraja puslaikā turpinājās ļoti līdzīga cīņa – Tenax handbiolisti turējās nelielā vadībā, kura gan nebija lielāka kā divi vārti. Savu lielāko pārsvaru šajā spēlē dobelnieki panāca spēles 46.minūtē, izvirzoties vadībā ar rezultātu 22:19. Tad sekoja mūsu komandas lielākais izrāviens šajā spēlē – sešu minūšu laikā guvām piecus bezatbildes vārtus un 52.minūtē pēc Andra Pozņaka raidījuma rezultāts kļuva 24:22 mūsu komandas labā un Tenax komandas galvenais treneris jau bija spiests pieprasīt minūtes pārtraukumu. Tas Tenax komandai palīdzēja un viņi spēja līdzsvarot spēli un panākt neizšķirtu iznākumu. Vēl minūti līdz spēles beigām rezultāts bija neizšķirts un mūsu uzbrukuma laikā tiesneši kļūdaini nenozīmēja 7m soda metienu par pārkāpumu metiena brīdī pret Andreju Mancurovu, bet 7 sekundes līdz spēles beigām pretinieku komandas spēlētājs Arvis Juzups guva uzvaras vārtus šajā mačā, uzstādot spēles galarezultātu 27:26 Dobeles Tenax komandas labā, kas nozīmēja to, ka sērijā nācās piedzīvot zaudējumu ar 0-2 un jāspēlē būs par bronzas medaļām ar LSPA/NB SAN komandu, kas pēc uzvaras savā laukumā tomēr neprata uzvarēt Ludzā un piedzīvoja zaudējumu pagājušā gada čempioniem Latgols handbolistiem no Ludzas. Pirmā spēle par bronzu notiks sestdien, 11.maijā plkst. 18.00 Ogres Sporta centrā.

Spēlē pret Tenax komandu rezultatīvākais mūsu komandā ar 11 vārtiem bija Arvis Laganovskis, bet 6 vārti Andra Pozņaka kontā. Pretiniekiem 11 vārti Oskara Arāja kontā.

Dobeles Tenax – HK Ogre 27:26 (13:12)
Tenax: Arājs 11/4, Politers 3, Krastiņš 3, Straume 2, Juzups 2, Kreicbergs 2, Bisenieks 1, Kozlovskis 1, Pintāns 1, Štelfs 1.
Ogre: Laganovskis 11/2, Pozņaks 6, Dravnieks 5, Mancurovs 3, Želna 1