Turpinam cīņu par medaļām

Šodien, ASK zālē, ļoti aizraujošā mačā par tikšanu pusfinālā otro reizi pārspējām ASK/LU komandu ar rezultātu 36:34(16:19), kas nodrošināja mums tikšanos ar Dobeles Tenax Latvijas virslīgas handbola čempionātā.

Spēle iesākās mums ļoti neveiksmīgi – pēc nospēlētām 3 minūtēm Emīls Reniņš un trīs reizes precīzs bija Artūrs Lazdiņš un rezultāts jau bija 0:4 mums par sliktu. Pēc sliktā spēles sākuma mums izdevās mazliet savākties un spēles 6.minūtē pietuvoties rezultātā – 3:5, uz ko pretinieku treneris reaģēja ar minūtes pārtraukumu. Pēc minūtes pārtraukuma ASK komanda labi nospēlēja aizsardzībā un atkal atguva 3-4 vārtu pārsvaru, kas saglabājās līdz puslaika 25.minūtei, kad pēc pēc Arnolda Straumes gūtajiem vārtiem pietuvojāmies līdz mīnus divi – 14:16. Puslaika turpinājumā ASK komandai atkal izdevās mazs izrāviens un kad devāmies pēdējā uzbrukumā rezultāts bija 19:15 par labu rīdziniekiem. Pēdējā uzbrukumā pret Iļju Želnu tika pārkāpti noteikumi un jau pēc puslaika beigu signāla Andris Pozņaks realizēja 7m soda metienu un puslaiku noslēdzām ar mīnus 3 – 16:19.

Otrā puslaikā izgājām ļoti noskaņojušies un labi darbojoties aizsardzībā, veicām izrāvienu 8-1, izvirzoties vadībā ar rezultātu 24:20. Otrā puslaika turpinājumā ASK vairākkārt spēja tikt vienu vārtu attālumā, taču ik reizes veiksmīgi nospēlējām uzbrukumā un 5 minūtes līdz beigām tikām salīdzinoši drošā atstatumā – 33:30 mūsu komandas labā. Līdz spēles beigām ASK komanda reāli nespēja apdraudēt mūsu komandas pārsvaru gan šajā spēlē gan arī divu spēļu summā un spēle noslēdzās ar rezultātu 36:34 mūsu komandas labā, kas garantēja mums vietu labāko četriniekā.

 

Rezultatīvākie mūsu komandā šajā spēlē bija Dzintars Dravnieks un Andris Pozņaks, kuri katrs guva pa 8 vārtiem. Jāatzīmē arī Arvja Laganovska pašaizliedzīgais sniegums, kurš spītējot 39 grādu temperatūrai, tomēr spēja nospēlēt praktiski visu spēli un palīdzēja mūsu komandai ar 4 gūtajiem vārtiem un pašaisliedzīgu spēli aizsardzībā. Pretinieku komandā rezultatīvākais ar 11 vārtiem bija Artūrs Lazdiņš.

 

Īpašs paldies arī Ogres līdzjutējiem, kuri ASK sporta zālē nodrošināja fantastisku atmosfēru un lika mums justies kā mājas spēlēs. Uz tādu pašu pašu līdzutēju atbalstu mēs ceram arī pirmajā pusfināla spēlē, kas notiks jau svetdien, 28. aprīlī, plkst. 19.30 Ogres SC sporta hallē pret Dobeles Tenax komandu.

 

ASK/LU – Ogre 34:36 (19:16)
ASK/LU: Lazdiņš 11/2, Reniņš 8, Liepiņš 3, Bāliņš 3, Ciematnieks 3, Šnēvelis 3, Bārbals 2, Popens 1
Ogre: Pozņaks 8/2, Dravnieks 8, Želna 7, Straume 4, Laganovskis 4, Avotiņš 2, Bauze 2, Lablaiks 1