Rezultatīvā spēlē pārspējam RTU

Svētdien 24.februārī ASK zālē aizvadījām kārtējo virslīgas spēli pret RTU komandu un ļoti rezultatīvā spēlē ar rezultātu 39:32(25:16) izcīnījām uzvaru.

Jau pašā spēles sākumā pēc Arvja Laganovska un Iļjas Želnas rezultatīviem metieniem mums izdevās iegūt 4:0 parsvaru. Jau spēles 5.minūtē, kad rezultāts bija 6:1 mūsu komandas labā, pretinieku treneris pieprasīja minūtes pārtraukumu. Pēc minūtes pārtraukuma RTU handbolisti sāka spēlēt labāk un spēles 7.minūtē prata samazināt rezultāta starpību līdz 4:7, uz ko ar minūtes pārtraukumu šoreiz vajadzēja reaģēt mūsu trenerim. Pēc minūtes pārtraukuma mums izdevās nostiprināt četru līdz piecu vārtu pārsvaru un spēle ritēja šim mačam ierasta gaitā – ļoti labi spēlējām uzbrukumā, lielākoties tiekot pie brīviem metieniem no labām pozīcijām, bet aizsardzībā spēlējām vāji ļaujot arī pretiniekiem gūt daudz vieglu vārtu. Puslaika 20.minūtē RTU handbolisti vēl samazināja rezultāta starpību līdz mīnus trīs – 14:17, bet tad sekoja neliels mūsu izrāviens un spēles 26.minūtē Arvis Laganovskis panāca jau 22:15. Pēdējās 5 minūtēs mums izdevās vēl vairāk palielināt rezultāta starpību un pēc Andra Pozņaka vārtiem puslaika pašās beigās puslaiku noslēdzām ar netipiski lielu rezultātu – 25:16 mūsu komandas labā.

Spēles otrais puslaiks iesākās līdzīgi kā beidzās pirmais. Turpinājās rezultatīva spēle abu komandu izpildījumā un mēs turējāmies drošā vadībā, spēles 48.minūtē sasniedzot lielāko mūsu komandas pārsvaru šajā spēlē – 36:24. Līdz spēles beigām gan RTU komanda samazināja rezultāta starpību, bet spēles iznākumu tas īpaši nemainīja un mēs izcīnījām diezgan pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 39:32. Mūsu komandā rezultatīvākais kārtējo reizi bija Arvis Laganovskis ar 13 vārtiem. RTU komandā tieši tikpat vārtus guva Rolands Naglis.

Ar šo uzvaru mēs esam spēruši lielu soli, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm. Taču, lai garantētu vietu labāko sešiniekā mums vēl jāizcīna viena uzvara atlikušajos 2 mačos. To mums jau būs iespējams paveikt jau šo sestdien, 2.martā, kad ļoti svarīgā spēlē Ogres SC plkst. 18.00 tiksimies ar mūsu tiešo konkurentu par tikšanu sešiniekā Jūrmalas Sports. Skatītāji noteikti ir laipni aicināti mūs atbalstīt šajā svarīgajā spēlē un mēs centīsimies Jūs nepievilt.

RTU – HK Ogre 32:39 (16:25)

RTU: Naglis 13, Grēberis 6, Akimovs 4, Vadzītis 3, Vilsons u Eikens 2, Miemis un Kašs 1.
Ogre: Laganovskis 13/5, Želna 6, Dravnieks, Straume un Pozņaks 5, Mancurovs 2, Abiks, Bauze un Avotiņš 1.