Kādam tas bija negaidīti…

Pēc mēneša lokdaunā un individuālajiem treniņiem mājās, HK Ogre sestdien nespēja rast argumentāciju HC Dragunas Klaipeda labajam spēles sniegumam. Pretinieki ieradās iespaidīgā sastāvā, kā arī spēlēja asi, neatlaidīgi un precīzi. Tā noteikti nebija mūsu labākā spēle. Jāuzsver, ka arī 3 pamatspēlētāji risina jautājumus ar savām kājelēm .. Rihis lipina asinsvadus, Slaviks atkal norāvis krusteniskās un Pozņaks arī kaut ko operē.

Uzkrājuši spēkus, bijām gatavi arī nākošajam Baltijas līgas kapiņam. Šoreiz jau mazliet vairāk iesildījušies, mazliet vairāk safokusējušies un noteikti vairāk sagatavojušies. Un kam tas bija negaidīti, kam ne .. HK Ogre izspieda uzvaru pār ZRHK Tenax Dobele komandu ar rezultātu 30:29!

Īsumā par spēli. Padaudz tehniskā brāķa. No abām komandām. Bet mazāk kā FC Porto spēlē pret PSG. Jāuzslavē Renāta spēle līnijas pozīcijā, protams, neiztikt bez skaistām piespēlēm no ārējiem spēlētājiem Aliakseja un Tomiņa, u.c. izpildījumā. Pēdējās spēles minūtes izvērtās izšķirošas. Ja vēl 51. minūtē rezultāts rādījā -5, tad pāris minūšu laikā ogrēnieši ar otro elpu “pievilka” rezultātu. Komandas vārtsargi Lauris un El Kush lieliski noturēja pozīcijas.
Lai arī Laurim viena roka bija kā kapteinim Āķim (nevar iztaisnot), viņš nospēlēja abas spēles, atvairot ne vienu vien “āķīgu metienu”. Pēc pirmās spēles uzdevām Laurim pāris jautājumus par iespaidiem par pirmo šo brīvdienu maču.

Lauris atzīst, ka ļoti forši vispār bija atgriezties handbola laukumā pēc mēneša pārtraukuma. Šie pārrāvumi ir sarežģīti. Gan fiziski tiek zaudēts, gan arī taktikas krietni jāatsvaidzina. Bet pirmā puslaika pirmās 10-15 min patika. Labs ātrums, dinamisks, rezultatīvs handbols uz abām pusēm. Un otrā puslaika pirmās 10 minūtes – bijām atpūtušies starplaikā, aizsardzību uzlabojām un pievilkām klàt deficītu.
Kas attiecas uz pretinieku komandu – Ļoti ātra un spēcīga komanda. Bija atbraukuši ar diviem sastāviem, līdz ar to varēja skriet visu spēli bez pauzēm. Bija grūti tikt līdzi kājās.
Par savējiem, Lauris min, lai arī katrs darbojas komandā individuāli, uz laukuma fiziskā slodze ir citādāka kā skrienot krosu vai ceļot svarus. Jāatgūst forma visiem. Kā arī jāsakārto aizsardzība. Ļoti daudz ielaisti goli no 6m, pusātrajaiem un ātrajiem. Bet kopumā esam uz laba ceļa.

Paldies Laurim un tiekamies nākamajās brīvdienās Ludzā!