HK Ogre – FINĀLĀ!

Ziņu virsraksti – “Ogre ielaužas finālā”!. Ar pārliecinošu sniegumu divās spēlēs (34:33 un 39:31) pret “Celtnieks Rīga” mēs nodrošinājām sev vietu finālā. Zelta medaļas – mēs jau nākam!

Ko par spēlēm saka paši spēlētāji? Kā ir spēlēt bez skatītājiem, bez papildus atbalsta? Kas notiek komandas biedru prātos, kad esi pāris vārtu attālumā no nokļūšanas finālā?

Renāts atzīst, ka mentāli un fiziski katrs no spēlētājiem bija gatavs atdot sevi visu, lai veicinātu uzvaru, kā rezultātā katrs parādīja lielisku sniegumu laukumā un fantastisku komandas garu, kas vainagojās ar uzvarām un lielisku iespēju cīnīties par čempiona titulu. Tam piekrīt arī Edijs: “Spēlējām, domājām un rīkojāmies kā komanda. Protams, rokasbumba ir komandas sports, bet būtiska nozīme ir individuālai meistarībai. Katrs izdarīja savu darbu un uzvarējām visi kā viens.”

Par pēdējām divām nospēlētām spēlēm Bauzēns izsakās savā elementā: “Pirmās vijoles turpina spēlēt Apspīlēto šortu Toms, Cīnītājs Renāts un Rutku Slaviks. Daudz stabilāku spēli parādīja abi “varočiki”, viens no viņiem pat sāka trenēt fanu dziedāšanas prasmes sargājot vārtus. Bet, kopsummā, katra pienesums ir neatsverams. Mēs visi kopā gribējām un kopā pārkāpām šo šķērsli, un komandu lieliski īstajos brīžos pakoriģēja Nata!” Dzirdot Bauzēna pozitīvos vārdus, arī Slaviks piekrītoši māj ar galvu: “Pirms spēles mums visiem bija cīņas noskaņojums! Un treners bija pateicis labas frāzes, kas lika vēl vairāk noskaņoties spēlei! Spēles gaitā bija nelielas nesaprašanās, bet tie bija tikai spēles brīži. Kopumā bija ļoti laba un smuka spēle!” Dāvidnieks, kas ieguldīja sevi visu, līdz pat trešajam 2-minūšu noraidījumam, nepārdzīvo un ar smaidu sejā novērtē komandas sniegumu: “Šis ir tikai pašsaprotami, ja mēs apzināmies to, kas esam, katrs no mums ir parāks par pretinieku, lai arī kas nāktu pretī. Neviens neteica, ka būs viegli un mēs to apzināmies. Šis priekš mums būs tās uguns kristības par kurām gudrie runā. Un mēs tam esam gatavi!”

Arī trenerei ir izteikti jūtams, ka laukumā bija komanda – viens par visiem un visi par vienu. Natālijai ļoti patīkot šī brīža komandas atmosfēra un viņa atzīst, ka šobrīd ar tādu var darīt patiešām lielas lietas …

Ko par tik svarīgajām uzvarām komandai teica pats Andris Molotanovs? – “Malači! Šogad mēs veidojam stāstu, to es Jums saku!!! Mūsos ir radies komandas gars! Mūsu 8 spēlētājs ir mūsu spridzinošais soliņš, kurš gavilē ovācijās par mūsu panākumiem un mierina neveiksmēs. Laika bumba ir iedarbināta, kad tiksim kronēti kā čempioni. Tikai pacietību, vēsu prātu un mieru.”

Tiekamies pirmajā fināla spēlē šo sestdien, 22. maijā, plkst. 17:00, Dobelē!