Atsākam ar uzvaru!

Šodien, Ogres novada sporta centra hallē handbola kluba “Ogre” komandai pretī stājās sporta klubs “Latgols”.

Jau no spēles sākuma komandas treneris Andris Molotanovs stājās komandas vārtos. Lieliski atvairot vairākus pretinieku metienus, ļāva komandai izrauties vadībā ar vairāku punktu pārsvaru. Dažādu iemeslu dēļ, paredzētie komandas vārtsargi šo spēli nevarēja apmeklēt, līdz ar to Andrim nācās komandas vārtus gan aizsargāt, gan virzīt laukuma spēlētājus uzvarai no vārtiem. Spēlē nepiedalījās arī viens no HK Ogres rezultatīvākajiem spēlētājiem Arvis Laganovskis, nebūtisku kājas locītavas streikošanu piedzīvo Renāts Hovratovičs un darba apstākļu piespiests uz spēli neieradās Jānis Bauze.

Svarīgs aspekts jāmin, ka SK Latgols spēlētājiem šī bija otrā spēle šajās brīvdienās. Tas iespaidoja šī mača gaitu un rezultātu.

Spēlei pamazām ritot, HK Ogres jaunieguvumi Toms Lielais un Edgars Iļjinihs parādija sevi no labākās puses. Vērojot no malas, pat likās ka komandā spēlētu jau krietnu laiku. Varbūt tā bija komandas radītā aura vai arī ilgas pēc spēļu prakses, ko radīja vispasaules pandēmija, bet komandas biedri spēlēja ar lielu degsmi, ko pa brīdim mēģināja nopūst SK Latgols spēlētāji.

Toms Lielais sevi parādīja arī kā spēles rezultatīvākais spēlētājs, no 10 metieniem veica 9 rezultatīvus metienus – ļoti augsts procents, neskatoties uz to, ka tika iedalīti divas reizes mazāka izmēra šorti. Otrs rezultatīvākais spēlētājs – Edijs Putniņš ar precīziem, gracioziem un mūsdienu klasiski “iegriestajiem” 7 rezultatīviem metieniem.

Noteikti jāpiemin pieredzes bagātā Andra Pozņaka lieliskās piespēles “starp kājām”, kas nav tipiskākās šī sporta veida piespēles, bet šodien Andra izpildījums izskatijās profesionāli atstrādāts līdz skrupulozākajai niansei. Pozņaka viltīgās piespēles veiksmīgi uzņēma Vjačeslavs Rutka, kurš nupat kā atgriezies spēles laukumā pēc gūto traumu ārstēšanas. Jau spēles sākumā Slavikam, kurš savus bērnības gadus pavadījis Ludzā, bija jūtama degsme un azarts spēlēt pret saviem draugiem, paziņām.

Bez pārejiem komandas biedriem, kuri rādīja lielisku spēli, tas nebūtu izdevies. Mārtiņš Dāvidnieks a.k.a. Zibsnis, ar saucieniem: “Laidiet mani spēlēt!”, bija tik ļoti iekarsis un aizrāvies, ka, gūstot 4 rezultatīvus punktus, nemanot nopelnīja arī 3 divminūšu noraidījumus. Bet tas netraucēja komandai vinnēt šajā Baltijas Handbola Līgas spēlē ar rezultātu 40 : 27!