Turpinam bagātināt pieredzi

Pirms šīsdienas mača gan dobelnieki, gan ogrēnieši bija aizvadījuši pa vienai spēlei. “Tenax Dobele” aizvakar savā laukumā ar 36:31 uzvarēja Ludzas SK “Latgols”, bet “Ogre” vakar ar 30:39 atzina “Celtnieks Rīga” pārākumu. Dobeles handbolisti, kas pirmajā spēlē tikai pašā galotnē salauza ludzāniešu pretestību, mačā pret ogrēniešiem nekādas vaļības neatļāvās, četru minūšu laikā pēc Māra Veršakova, Emīla Kurzemnieka un Ņikitas Pančenko raidījumiem viņi bija izvirzījušies vadībā ar 3:1. Vārtus laukuma saimnieku labā guva Aivars Čikuts. Arī turpinājumā viesi vadības grožus vairs no rokām neizlaida ne uz brīdi. 12. minūtē viņi ieguva sešu vārtu handikapu (7:1), 17. minūtē – astoņu (11:3), bet 22. minūtē – deviņu (13:4). Pēc pirmā puslaika “Tenax Dobele” atradās vadībā ar 18:10.

Otrā puslaika sākumā jaunie Ogres handbolisti attapās un sāka ar pretiniekiem cīnīties kā līdzīgi ar līdzīgiem, 44. minūtē viņu pārsvaru samazinot līdz tikai piektiem vārtu guvumiem (19:24). Atlikušajā laikā mājinieki mēģināja lauzt spēles gaitu, mainot vārtsargu pret laukuma spēlētāju, bet vismaz šoreiz risks neattaisnojās. Ātrie dobelnieki manīgi izmantoja katru Ogres handbolistu kļūdu, dubultojot savu pārsvaru un galarezultātā svinot ļoti pārliecinošu uzvaru ar 34:24.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar astoņiem vārtu guvumiem bija Māris Veršakovs. Sešus golus iemeta Oskars Arājs, bet pa četriem – Ņikita Pančenko un Egils Politers. Ogres komandā vārtu gūšanas garšu sācis atgūt Arvis Laganovskis, kurš ar sešiem goliem bija rezultatīvākais. Pa pieciem vārtiem guva Renāts Horvatovičs un Aivars Čikuts.

Dobeles “Tenax” treneris Sandris Veršakovs: “Varbūt pretinieks spēles sākumā nebija gatavs aktīvai pieci-viens aizsardzībai. Vēl arī, iespējams, “Ogrei” nospēlēja par sliktu nogurums, jo mums starp spēlēm bija brīva diena. Mums bija mazas privilēģijas – nospēlējām piektdien, bet sestdiena brīva. Pamainījām nedaudz aizsardzību, un izdevās tas, ko bijām darījuši treniņos.

Sezonas sākumā Dobelei ir nervoza spēle. Nebija tā, ka bijām pārliecināti, lai gan visu spēli bijām vadībā, bet tik un tā “elpoja pakausī”. Ja salīdzina ar pirmo spēli, tad šodien bija labāk. Tā kā tas ir sezonas sākums, līknei jāiet tikai uz augšu. Man ir svarīgs komandas sniegums. Ja piektdien nebija tas labākais sniegums, tad šodien jau vairāk izskatījāmies pēc komandas.”

“Ogre” treneris Andris Molotanovs: “Brīvdienas pagājušas spraigā handbola gaisotnē. Abas spēles bija vērtīgas un ļoti grūtas. No mūsu skatpunkta tas ir normāls rezultāts, ja ņem vērā, ka Dobele laicīgi gatavojās Eiropas kausiem, kamēr mēs uzsākām augustā gatavoties. Kopumā, domāju, ka esam ceļa sākumā, un tagad ir jāuzlabo ar katru spēli sniegums. Tās lietas, kuras noslīpējam treniņos, vairāk ir jāpielieto spēlēs, tad arī aizies. Ar pilnu nopietnību pieiesim visām spēlēm. Sākumā nebijām gatavi Dobeles pieci-viens aizsardzībai. Šis bija mazs klupšanas akmens, jo nebijām gatavojušies pret tādu aizsardzību. Šis ir laika jautājums, un drīz mēs to sakārtosim.”

Resursi:
Handball.lv