Pirmo BHL spēli iesākam ar zaudējumu

Baltijas handbola līgu (BHL) ar uzvaru iesākusi Rīgas “Celtnieks”, kas izbraukumā aizvadīja teicamu otro puslaiku, ar 39:30 pārspējot gados salīdzinoši jauno “Ogres” komandu.

Maču labāk uzsāka ogrēnieši, kas pirmajās piecās minūtēs ieguva vairākas iespējas uzbrukt, realizējot trīs no sešiem uzbrukumiem un iegūstot 3:1 vadību. Rīdzinieki gan spēja uzbrukt ar augstāku realizāciju, kas viesiem drīz vien ļāva atgūt līdzsvaru un pārņemt nelielu pārsvaru.

Pirmā puslaika otrajā daļā “Celtnieka” handbolisti realizēja lielāko daļu no uzbrukumiem, tomēr starpsezonā sastāvu krietni atjauninājušie ogrēnieši viesus nekur tālu neatlaida. Punktu puslaikam gan izdevās pielikt “Celtnieka” handbolistam Arturam Kļaviņam, kurš izcēlās tā pēdējā sekundē, ļaujot viesiem doties pārtraukumā ar divu vārtu pārsvaru – 18:16.

Tieši Kļaviņš bija tas, kurš ar diviem precīziem metieniem atklāja “Celtnieka” rēķinu arī otrajā puslaikā – 20:17. Rīdzinieki pilnībā pārņēma iniciatīvu pār spēli, drīz vien veicot atrāvienu, kas ļāva nokļūt priekšgalā ar septiņu vārtu starpību – 28:21 un 29:22. “Ogre” parādīja raksturu, pietuvojoties līdz -3 (29:32), taču “Celtnieka” pieredze un meistarība ļāva viesiem atlikušajā laikā būt pārākiem ar 7:1, droši novedot cīņu līdz uzvarai.

Rezultatīvākais ar 11 vārtiem bija “Celtnieka” baltkrievu leģionārs Aļaksejs Haisa, savukārt sešas reizes izcēlās viņa tautietis Aleksandrs Patcikaiļiks. HK “Ogres” sastāvā desmit vārtus guva komandas jaunpienācējs Renāts Hovratovičs, bet četri precīzi metieni pieredzējušajam Arvim Laganovskim, kurš gan nerealizēja desmit metienu iespējas.

Resursi:
Handball.lv