Spēcīgie pretinieki no Latgales

Pirmo uzvaru BHL vēsturē guva Ludzas SK “Latgols”, kas savā laukumā ar 34:29 (18:17) pārspēja HK “Ogre” komandu. Viesiem sastāvā nebija Arvja Laganovska, kas šai komandai ir ļoti būtiski. Otrajā puslaikā viesi atspēlējās no -4 (23:27) un 53. minūtē panāca 27:27 (vairākas labas epizodes jaunajam vārtsargam Andim Silniekam), tomēr galotnē saturīgāk nospēlēja mājinieki – viņi guva četrus vārtus pēc kārtas, panākot 31:27 un 57. minūtē spēles liktenis lielā mērā bija izšķirts.

SK “Latgols” labā 11/2 vārtus guva Endijs Kušners, 6 – Romāns Borodkins un 4 – Boriss Cvetkovičs, bet Ogres komandā 10 vārti Reiņa Sļusareva rēķinā, 6 – Andrim Pozņakam un 5 – Mārtiņam Dāvidniekam.

SK “Latgols” galvenais treneris Andrejs Narņickis: “Varam nospēlēt izcili, varam nospēlēt kā pēc mācību grāmatas, bet tad… Pēkšņi notiek kaut kas neizskaidrojams. Kaut gan – tas ir izskaidrojams, jo gados tik jaunai komandai raksturīga nestabila spēle. Kad ieguvām četru vārtu pārsvaru, tad jau likās, ka uzvarēsim, taču pēc iespējas ātrāk gribējās visu paveikt, sākās steiga un atkal vajadzēja visu sākt no gala. Beigās izdevās uzvarēt diezgan pārliecinoši. Spēles Baltijas līgā jaunajiem palīdzēs ātrāk mācīties un ceru, ka sezonas otrajā pusē mēs visiem būsim vēl nopietnāki konkurenti.”

HK “Ogre” galvenais treneris Andris Molotanovs: “Turpinām augt. Skaidrs, ka pietrūka Arvja Laganovska, neizdevās spēle Renātam Hovratovičam. Tik līdzīgā spēlē tas ir būtiski, taču mums ir jauna komanda un tādas spēles tai nāk tikai par labu. Skola maksā naudu – proti, zaudētas spēles. Kopumā arī pēc zaudētas spēles emocijas ir pozitīvas – redzam, kur ir mūsu potenciāls, redzam, kur varam augt.

Resursi:
handball.lv