Uzvaram ASK/LSPA un iekļūstam pusfinālā

Sestdien, 2.aprīlī, Ogres Sporta centrā aizvadījām izšķirošo ceturtdaļfināla spēli pret ASK/LSPA komandu un grūtā cīņā spējām izcīnīt uzvaru ar rezultātu 31:23(14:14), kas ļāva mums sasniegt Latvijas virslīgas čempionāta pusfinālu, kur mums pretiniekos stāsies pēdējo divu gadu čempioni Dobeles Tenax handbolisti.
Pēc sērijas pirmajām divām spēlēm bija neizšķirts 1-1. Pirmajā spēlē Ogrē bijām pārāki ar rezultātu 32:26, bet sērijas otrajā spēlē piedzīvojām negaidīti smagu sakāvi ar rezultātu 19:29.
Arī šī spēle iesākās mums nelabvēlīgi – pirmajos trijos uzbrukumos pazaudējām bumbu, un pretinieki mūs sodīja ar ātrajiem uzbrukumiem, kā rezultātā nonācām iedzinējos ar 0:3. Deficītu mums gan ātri izdevās sadeldēt un lielāko daļu pirmā puslaika spēle ritēja punkts punktā. Dažas minūtes līdz pirmā puslaika beigām pēc Arta Kurmēna gūtajiem vārtiem izvirzījāmies vadībā ar rezultātu 14:12, tomēr puslaika beigas nospēlējām neveiksmīgi un Ingus Kivlenieks līdz ar puslaika beigām panāca 14:14.
Arī otrais puslaiks, līdzīgi kā pirmais, iesākās ļoti spraigi un nevienai no komandām neizdevās izvirzīties vadībā vairāk kā ar vieniem vārtiem, tomēr kad līdz spēles beigām bija atlikušas apmēram 20 minūtes, izdarījām izšķirošo izrāvienu šajā mačā. Desmit minūšu laikā ielaidām tikai vienus vārtus, bet paši guvām astoņus, un 10 minūtes līdz spēles beigām praktiski bijām nodrošinājuši uzvaru – 29:21 mūsu komandas labā. Pēdējās spēles minūtēs nekas būtiski vairs nemainījās un spēli noslēdzām ar rezultātu 31:23 mūsu komandas labā.
Rezultatīvākie mūsu komandā ar gūtiem 6 vārtiem bija Arvis Laganovskis, Andris Pozņaks un Artis Kurmēns,bet 5 vārti Arta Laganovska labā.
Nākamo spēli aizvadīsim Dobelē, 9.aprīlī, tiekoties ar vietējo Dobeles Tenax vienību.
Ogre/Miandum – ASK/LSPA 31:23 (14:14)
Ogre/Miandum: Arv. Laganovskis 6, Kurmēns 6, Pozņaks 6/2, Art. Laganovskis 5, Bauze 3, Želna 2, Strazdiņš 1, Lepers 1, Dāvidnieks 1.
ASK/LSPA: Reniņš 6, Drobots 6/1, Pančenko 4, Kivlenieks 4/1, Sūnaitis 1, Grēberis 1, Dumpis.