Piedzīvojam divus zaudējumus Baltijas līgā

edēļas nogalē aizvadījām divas cīņas Baltijas līgas ietvaros. Vispirms sestdien Klaipēdā tikāmies ar Lietuvas čempionvienību Dragunas, kam piedzīvojām smagu zaudējumu ar rezultātu 22:43. Dienu vēlāk spēli aizvadījām Ogrē, kur tikāmies ar spēcīgo Minskas ASK vienību, kam labā spēlē piekāpāmies ar rezultātu 25:37.
Ar Klaipēdas Dragunas šosezon tikāmies otro reizi. Pirmajā spēlē nācās piedzīvot sāpīgu zaudējumu ar rezultātu 24:25, lai gan lielāko spēles daļu vadībā atradāmies tieši mēs un spēli zaudējām pēdējās sekundēs. Šoreiz situācija izvērtās stipri citādāka. Pēc garā ceļa bija grūti ieiet spēlē un jau pašā sākumā pieļāvām daudz tehniskās, un pretinieki katru reizi to pārvērta vārtu guvumos ātrajos un pusātrajos uzbrukumos. pēc nospēlētām 10 minūtēm rezultāts bija 8:5 lietuviešu labā, bet puslaika turpinājumā mūsu neveiksmes uzbrukumā turpinājās, kā rezultātā Dragunas spēlētāji guva daudz bezatbildes vārtus ātrajos uzbrukumos un puslaiku noslēdza ar 22:11 sava labā. Otrajā puslaikā spēles gaita īpaši nemainījās un Lietuvas klubs izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 43:22. Rezultatīvākais mūsu komandā ar 5 vārtiem bija Artis Kurmēns.
Jau svētdien tikāmies ar turnīra galveno favorīti Minskas ASK komandu. Salīdzinot ar pirmo spēli, kad zaudējām šai komandai ar rezultātu 22:48, šoreiz Minskas komanda uz Ogri nebija atvedusi vairākus pamatsastāva spēlētājus, taču arī šis sastāvs izskatījās gana iespaidīgs. Mums šajā mačā darba apstākļu dēļ nevarēja piedalīties Artis Kurmēns. Iztrūka arī Sandis Lepers un Mārtiņš Dāvidnieks. Salīdzinot ar spēli Lietuvā, šoreiz iesākām ļoti apņēmīgi un gandrīz katru uzbrukumu izspēlējām līdz drošam metienam. Puslaika pirmo pusi lielākoties turējāmies vadībā. Spēles 10.minūtē izvirzījamies vadībā pat ar trīs vārtu pārsvaru – 8:5. Minskas handbolisti pēc neveiksmīgā spēles sākuma saņēmās un guva 5 bezatbildes vārtus, izvirzoties vadībā ar 10:8. Uz baltkrievu izrāvienu pratām atbildēt un gūt 3 vārtus pēc kārtas, atkal pārņemot vadību ar rezultātu 11:10. Līdz puslaika beigām viesi no Minskas prata atgūt vadību un noslēgt puslaiku savā labā ar rezultātu 17:15. Otrā puslaika sākumā izpaudās viesu fiziskais pārākums un viņi ātri ieguva 5-6 vārtu pārsvaru. Šāda rezultāta starpība saglabājās līdz otrā puslaika vidum, bet spēles beigām fiziskais spēks mums pietrūka un Minskas handbolisti izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 37:25. Mūsu komandā rezultatīvākais ar 9 vārtiem bija Arvis Laganovskis.
Klaipēdas Dragunas – Ogre/Miandum 43:22 (22:11)
Ogre/Miandum: Kurmēns 5, Art. Laganovskis 4, Arv. Laganovskis 4, Želna 2, Dravnieks 2, Pozņaks 2, Kiršteins 1, Jasaitis 1, Bauze 1.
Minskas SKA – Ogre/Miandum 37:25 (17:15)
Ogre: Arv. Laganovskis 9/1, Dravnieks 7, Pozņaks 4, Bauze 2, Želna 2, Art. Laganovskis 1.
Nākamo spēli aizvadīsim 10.februārī, Ogrē tiekoties ar ASK/LSPA komandu Latvijas virslīgas ietvaros.