HKOgre-Dobeles – Tenax

Sīvā cīņā piekāpjamies Latvijas čempioniem

Sestdien kārtējā Latvijas handbola virslīgas spēlē tikāmies ar pašreizējiem Latvijas čempioniem un šīs sezonas neapstrīdamiem līderiem Dobeles Tenax komandu, un ļoti spraigā cīņā piekāpāmies ar rezultātu 26:30(14:13).
Šajā spēlē ceļgala traumas dēļ nevarēja piedalīties viens no komandas līderiem Arnolds Straume, kurš ierindā atgriezīsies visdrīzāk tikai pēc Jaunā gada, bet dobelniekiem ierindā nebija Ēriks Blūms un Kaspars Straume.
Spēle iesākās diezgan līdzīgi, bet ar nelielu dobelnieku pārsvaru, kas spēles 11.minūtē pēc Egila Politera gūtajiem vārtiem sasniedza jau trīs vārtu pārsvaru – 8:5. Puslaika turpinājumā mums izdevās pārņemt spēles iniciatīvu savās rokās un, lieliski vārtos darbojoties mūsu spēlējošajam trenerim Andrim Molotanovam, spēles 21.minūtē pēc Arta Kurmēna vārtiem izdevās izvirzīties vadībā ar rezultātu 11:10. Līdz puslaika beigām Dobeles Tenax komandai pagalam nevedās spēle uzbrukumā un mums visu laiku izdevās turēties vadībā. Pie rezultāta 14:12 mūsu komandas labā mums bija laba iespēja noslēgt puslaiku ar trīs vārtu pārsvaru, tomēr 10 sekundes līdz tā beigām uzbrukumā pieļāvām rupju kļūdu, kā rezultātā līdz ar puslaika beigu signālu viesi no Dobeles spēja rezultātu samazināt līdz minimumam.
Otro puslaiku iesākām lieliski un spēles 33.minūtē pēc Arvja Laganovska raidījuma panācām jau 16:13 mūsu komandas labā. Turpmākās piecas minūtes mums galīgi nepadevās – trīs uzbrukumus pēc kārtas neguvām vārtus no brīvām metienu pozīcijām no 6m līnijas, bet dobelnieki uzbrukumā bija atraisījušies un guva četrus bezatbildes vārtus, izvirzoties vadībā ar rezultātu 17:16. Mums, spēlējot divas minūtes vairākumā, izdevās vēlreiz pārņemt vadības grožus – 18:17, bet tad sekoja vēl viena neveiksmju sērija uzbrukumā un Tenax komanda veica vēl vienu izrāvienu, gūstot piecus bezatbildes vārtus un izvirzoties jau diezgan stabilā vadībā ar rezultātu 22:18, kad bija atlicis spēlēt vairs 15 minūtes. Šis arī bija spēles izšķirošais izrāviens un līdz spēles beigām tuvāk par trīs vārtiem pietuvoties mums neizdevās un Dobeles Tenax izcīnīja grūtu, bet pelnītu uzvaru ar rezultātu 30:26.
Mūsu komandā rezultatīvākais ar 10 vārtiem bija Artis Kurmēns, bet pa pieciem vārtiem pievienoja Artis un Arvis Laganovski. Dobelniekiem 8 reizes precīzs bija Ansis Bilkštis, bet 7 vārtus guva Oskars Arājs.
Nākamo spēli aizvadīsim 3.decembrī Ogres SC zālē, kad tiksimies ar LAT-98 komandu, kuru jau vienreiz šosezon esam pārspējuši.
Ogre/Miandum – Dobeles Tenax 26:30 (14:13)
Ogre: Kurmēns 10/1, Artis Laganovskis 5, Arvis Laganovskis 5, Bauze 2, Dravnieks 2, Želna 1, Lepers 1.
Tenax: Bilkštis 8/4, Arājs 7, Politers 5, Ērmanis 4, Kreicbergs 4, Krastiņš 2