Pirmajā finālspēlē piekāpjamies DOBELES TENAX

Latvijas Virslīgas čempionāta finālsēriju līdz trīs uzvarām ar panākumu sāka Dobeles “Tenax”, kas savā laukumā ar 27:19 (15:11) pieveica “HK Ogre”. Otro maču komandas 7. maijā plkst. 19:00 aizvadīs Ogrē, skaties tiešraidē Sportacentrs.com TV.

Tik daudz līdzjutējus Dobeles halle šajā gadā nebija redzējusi kopš Latvijas izlases spēlēm. Vienu tribīnes pusi, tērpušies baltos kreklos, aizpildīja “HK Ogre” fani, bet otrajā pusē orķestra pavadībā dominēja “Tenax” atbalstītāji.

Iespējams, tieši lielais spiediens traucēja “Tenax” handbolistiem iesākt spēli, tā kā to paši bija paredzējuši. Dobelnieki šajā sezonā spēlē tikai ar mērķi iegūt čempiontitulu, kamēr “HK Ogre” jau tagad izcīnījusi lielāko sasniegumu pilsētas vēsturē, iekļūstot labāko trijniekā.

Spēles pirmās desmit minūtes krietni veiksmīgāk aizvadīja “HK Ogre”, izmantojot savas iespējas un izvirzoties vadībā ar 6:3. Mājinieki pieprasīja minūtes pārtraukuma, pēc kura dobelnieki piecus minūšu laikā rezultātu izlīdzināja – 7:7. Arī puslaika izskaņu krietni veiksmīgāk aizvadīja “Tenax”, kuri, labi spēlējot savam vārtu vīram Ivaram Lācim, atpūtā devās jau ar četru vārtu pārsvaru – 15:11.

Pēc pārtraukuma mājinieki turpināja iesākto un deviņu minūšu laikā ieguva +7 (20:13). Ogrēnieši turpināja pretoties ar savu galveno treneri Andri Molotanovu vārtos, tomēr laukuma saimnieki daudz mazāk kļūdījās un prata izmantot pretinieku paviršības, izcīnot pelnītu uzvaru ar 27:19. Sērijā līdz trīs uzvarām 1-0.

Uzvarētājiem deviņus vārtus guva Oskars Arājs (attēlā), bet pa trīs precīziem metieniem izdarīja Andis Ērmanis, Ēriks Blūms, Arvis Juzups un Egils Politers. Ogres sastāvā pa pieciem vārtiem guva Arvis Laganovskis un Arnolds Straume.

Nākamo spēli Dobeles un Ogres handbolisti aizvadīs Ogrē jau 7. maijā plkst. 19:00.