Līdz finālam atlikusi viena uzvara

Šodien, Latvijas handbola virslīgas pusfināla pirmajā spēlē tikāmies ar Celtnieks/LSPA komandu un izcīnījām ļoti grūtu un svarīgu uzvaru, izvirzoties vadībā sērijā līdz divām uzvarām ar rezultātu 1-0, sperot plašu soli tikšanai Latvijas handbola virslīgas finālā.

Spēle kā jau bija gaidīts iesākās ļoti līdzīgi un neviena komanda līdz spēles 15.minūtei nebija spējusi izvirzīties vadībā vairāk par vienu vārtu pārsvaru. Pirmo izrāvienu izdarīja viesi, kas pēs Arta Kurmēna metiena izvirzījās vadībā ar rezultātu 10:7. Mūsu komandas pieprasītais minūtes pārtraukums bija vietā, jo diezgan ātri izdevās atspēlēties un tikt līdz 9:10. Pie rezultāta 9:11 pretinieku komandas spēlētājs Artis Kurmēns nespēja pārspēt no 7 metru līninijas mūsu lieliski spēlējošo vārtsargu un reizē arī galveno treneri Andri Molotonovu, kā rezultātā starp viņu un mūsu komandas spēlētaju Arnoldu Straumi radās konflikts un Kurmēns, kas ļoti labi bija iesācis šo spēli, nopelnīja sarkano kartiņu un bija spiests noskatīties spēli no tribīnēm. Puslaika pēdējās minūtes, aizvadot vairākumā, spējām spēli izlīdzināt un noslēgt puslaiku neizšķirti 12:12.

Otrā puslaika sākums mazliet labāk izdevās mūsu viesiem un viņi spēja vēl izvirzīties vadībā ar rezultātu 14:12, bet, aizsteidzoties notikumiem priekšā, tā arī bija pēdējā reize, kad bijām iedzinējos. Otrā puslaika beigu daļā mūsu pretinieki vēl spēja izlīdzināt rezultātu un panākt 24:24, bet vairākus svarīgus vārtus gūstot mūsu līderiem Arnoldam Straumem un Arvim Laganovskim, mēs spējām iztikt bez nervozas galotnes un izcīnīt svarīgu un pelnītu uzvaru cīņā par vietu finālā.

Lielisku spēli aizvadīja mūsu komandas vārtsargs un reizē arī galvenais treneris Andris Molotanovs, kā arī Arvis Laganovskis un Arnolds Straume, kuri pa diviem guva 20 no mūsu komandas 29 vārtiem. Lai tiktu finālā, tagad ir jāuzvar vienā no atlikušajām divām spēlēm, kas notiks nākošajā nedēļas nogalē – 26.aprīlī, un ja nepieciešams tad arī 27.aprīlī.

Ogre:Laganovskis 11, Straume 9, Dravnieks 3, Mancurovs 3, Pozņaks 1, Lepers 1, Bauze 1
Celtnieks/LSPA: Laganovskis 5, Kurmēns 5, Ciematnieks 4, Kiršteins 4, Lazda 2, Lielais 2, Blome 2, Lazdiņš 2, Eglītis 1