BRONZAS CĪŅĀ PIEKĀPJAMIES SK LATGOLS – paliekam 4.vietā

Par SynotTip handbola Virslīgas bronzas medaļu ieguvējiem kļuva Ludzas “Latgols” handbolisti, kas savā laukumā saspringtā galotnē ar 27:26 pārspēja “Ogre/Miandum”.

Pēc četrām spēlēm sērijā rezultāts bija neizšķirts 2-2. Pirmajā spēlē “Ogre/Miandum” viesos piekāpās ar 28:31, taču pēc tam revanšējās savu līdzjutēju priekšā 32:25 (tiesa, tajā mačā ludzāniešiem nevarēja palīdzēt Jānis Pavlovičs un Austris Tuminskis, kurš pašā spēles sākumā savainoja potīti). Sērijas trešajā spēlē, kas atkal notika Ludzā, uzvarētāju nācās noteikt pēcspēles metienu sērijā, kur nedaudz pārāka izrādījās Ogre (27:26), bet ceturtajā mačā “Latgols” apspēlēja ogrēniešus ar 37:28, panākot līdzsvaru sērijā.

Piekto un izšķirošo bronzas sērijas spēli nedaudz veiksmīgāk iesāka mājinieki “Latgols”, kas pirmajās minūtēs izvirzījās vadībā ar 2:0 un 3:1. Ogrēnieši gan nedaudz vēlāk izlīdzināja rezultātu, tomēr puslaika turpinājumā ludzānieši saglabāja nelielu vadību, kas nepārsniedza vairāk par diviem vārtiem. Arī puslaika pārtraukumā “Latgols” devās tieši ar divu vārtu pārsvaru – 13:11.

Otrā puslaika sākumā Vitālijs Borisenko panāca +3 Ludzai, tomēr kopīgām pūlēm viesi spēja deficītu atspēlēt un Artis Kurmēns 42.minūtē panāca 17:17. Taču tam sekojošās kļūdas Ogrei neļāva savu ofensīvu attīstīt, ko “Latgols” izmantoja, vairākkārt aizskrienot ātrajos uzbrukumos un atjaunojot triju vārtu atrāvienu – 20:17. Pēc puslaika vidus Raivis Gorbunovs pirmoreiz mājiniekiem panāca +4. Arī šo deficītu Ogrei izdevās atspēlēt un pēdējās sekundēs izraut neizšķirtu iespēja bija Uvim Strazdiņam, taču par mača varoni šoreiz kļuva ludzāniešu vārtsargs Elvijs Kušners, kurš atvairīja Strazdiņa metienu, nosargājot uzvaru – 27:26 un bronzas Ludzas “Latgols” komandai.